چرا خداوند مادیات را در دنیا به شدت نفی کرده؟
ناشناس ( تحصیلات : دیپلم ، 20 ساله )
سلام. چرا خداوند در عین اینکه مادیات را در دنیا به شدت نفی کرده و اگه مادیات بده چرا وعده های بهشت با لذات جسمانی و مادی است که در همین دنیا نفی شده؟؟؟ چرا باید توی دنیا محروم شویم از این نعمت ها بعد توی بهشت نصیبمان شود؟ اگه چیزی بد باشه مطلق بد است دیگه...چه توی این دنیا چه آن دنیا.
مشاور (مجید محمدی)
با سلام
قرآن کریم گاهی بهشت و جهنم را با اوصاف مادی توصیف نموده است و گاهی آنها را با اوصاف روحانی و معنوی وصف کرده است. گاهی از باغهای بهشتی، سایههای لذت بخش، غذاها و ظرفهای آن چنانی، شرابهای طهور، لباسها و زینتهای فاخر، همسران زیبا و ... سخن به میان آورده و گاهی از رضوان الاهی، نشاط درونی و ... سخن به میان آورده است.
بهشت روحانی از حیث رتبه و مقام بسیار بالاتر از بهشت مادی و نعمتهای مادی است، چنانکه در سوره توبه پس از ذکر اوصاف نعمتهای مادی، بلافاصله میفرماید: «و رضوانٌ مِن اللهِ اکبر»؛ یعنی مقام رضوان و خشنودی پروردگار بالاتر از این نعمتهای ذکر شده است. اما بعضی از مراتب بهشت روحانی مخصوص برخی مومنان است نه همه مومنان چنانکه میفرماید: «آیا هر فرد از ایشان چنین طمعی دارد که در بهشت نعیم داخل شود؟ نه، چنین نیست». با توجه به تفاوت جایگاه بهشتیان و تفاوت نعمتهای آن، بهشت در قرآن با چهار نام ذکر شده است: جنت عدن، جنت فردوس، جنت نعیم و جنت مأوی. در روایتی از امام باقر (ع) آمده است: «بهشتهایی که در قرآن مطرحاند عبارت اند از: بهشت عدن، بهشت فردوس، بهشت نعیم، بهشت مأوی». در قرآن کریم بهشت هم با نعمت های مادی وصف شده و هم با نعمت های روحانی، اما این که بیشتر با اوصاف مادی توصیف و بیان شده، به دلیل آن است که ذهن انسان ها بیشتر با مادیات و امور دنیایی خو گرفته است و در نتیجه برای بسیاری از مردم تصور و شناخت بهشت از طریق اوصاف معنوی و روحانی بسیار مشکل بلکه غیرممکن است و اکثر انسان ها از درک مقامات و مفاهیم معنوی بهشت که در درجه بالایی است عاجزند. قرآن در این زمینه می فرماید: «کسی نمیتواند بفهمد که چه چیزهایی در آن جا پنهان است». همچنین در حدیث نبوی آمده است: "پروردگار فرمودند: براى بندگانم چیزهایى فراهم کردهام که نه چشمی دیده و نه گوشى شنیده و نه به قلب بشرى خطور کرده است...". از این رو چون تصور نعمتهای روحانی بهشت بسیار مشکل است ،خداوند متعال برای فهم همگان از بیان نعمت های مادی که قابل فهم و درک برای همگان هستند استفاده کرده است و نعمت ها و لذت های معنوی و روحانی را خیلی خلاصه مجمل اشاره کرده است.
به نقل از اسلام کوئست
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}